ענף המסעדות, כידוע, היה הענף הראשון שהודיע על פגיעה חמורה בעקבות משבר הקורונה.
גם הקשר הישיר והבלתי אמצעי בענף עם הלקוחות, החיבור הרגשי של לקוחות לתחום האוכל והכמיהה של הישראלים לצאת לבלות, הציפה את הנושא והפכה אותו לשיחת היום.
מאז תחילת המשבר ועד היום דברים רבים השתנו וניכר כי עולם המסעדנות משתנה לבלי הכר.
אז מה חדש בתחום ואיך המסעדנים שורדים את המצב?
-
פותחים רק אם משתלם כלכלית
המשבר שהביאה איתה המגפה תפס את כולם בהפתעה. קשה להיערך למצב שבו אסור לפתוח את העסק וקשה לא פחות להכין את העסק לפתיחה מחודשת, בכל פעם שהממשלה מכריזה על יציאה זמנית מהסגר.
לכן, מסעדנים רבים בחרו שלא לפתוח את המסעדה, אלא להשאיר במתכונת של טייק אווי, עד שיהיו בטוחים כי אפשר לחזור לשגרה, משתלם להשקיע בחיפוש עובדים והכנת המקום לקבלת אורחים.
-
מוציאים מנות טייק אווי
מסעדנים רבים הבינו בשלב מוקדם למדי של המשבר, כי הכמיהה של הישראלים לאוכל משובח שמישהו אחר הכין עבורם לא התפוגגה, אלא רק נחסמה חלקית. אלה שהשכילו לפתוח ליין חדש ואיכותי של טייק אווי ומשלוחים, מצאו את עצמם די מהר מיחלים שהמצב הנוכחי לא ייגמר, כי הם נהנים יותר מהעבודה, עובדים פחות קשה ומרוויחים יפה מאוד.
המגמה כל כך השתרשה בחודשי המשבר, עד כי נראה שהיא כאן כדי להשאיר ולכן, מסעדנים שכבר מקימים ליין של מנות טייק אווי משובחות, מתכוונים להמשיך עם הכיוון המוצלח, גם כאשר המסעדה תיפתח מחדש לקבלת קהל.
-
נשארים ערוכים לפתיחה בכל רגע נתון
לא מעט מסעדנים נותרו נאמנים לפלטפורמה המקורית – מתגעגעים גם לאירוח ולא רק לבישול. לכן, המגמה במקרה הזה היא להשאיר את המקום מוכן לפעולה תמיד. מתוך הבנה שהממשלה עשויה להכריז שוב על סגר בכל רגע נתון ולכן, כל רגע שאפשר לנצל לטובת קבלת קהל הוא רגע ששווה לנצל.
-
מפתחים מנות איכותיות בטירוף ולא יקרות
אחד הדברים שהפכו ברורים למסעדנים מכל קצוות הקשת הקולינרית לאורך המשבר המתמשך, הוא כי השינויים שחלו בענף ישארו איתנו עוד זמן רב. הלקוחות כבר לא יכולים לבזבז כסף כמו בעבר, אבל רעבים מאוד לבילויים, לסצנת המסעדות, לאכילה בחוץ והנאה מהחיים. לכן, גם מסעדות גורמה משקיעות בימים אלה בפיתוח תפריטים שיאפשרו לאנשים להגיע פעמיים בשבוע, ליהנות מאוכל מצויין ולא יקר.
לסיכום
משבר הקורונה הביא לסגירה של לא מעט מסעדות בישראל, אבל אלה שהצליחו להשאיר במשחק מבינים, שגם הם צריכים להמשיך להשתנות ולהישאר גמישים כדי להמשיך לעשות אוכל מצויין, לשרת לקוחות ולהישאר בעסקים. רוצים גם אתם ללמוד איך לנהל את העסק שלכם בצורה מיטבית ולהתמודד עם משברים? לחצו על הקישור: https://www.mvp-business.co.il