המדריך השלם למשלם המיסים

איך מתמודדים בעלי המסעדות בזמן קורונה?

ענף המסעדות, כידוע, היה הענף הראשון שהודיע על פגיעה חמורה בעקבות משבר הקורונה.

גם הקשר הישיר והבלתי אמצעי בענף עם הלקוחות, החיבור הרגשי של לקוחות לתחום האוכל והכמיהה של הישראלים לצאת לבלות, הציפה את הנושא והפכה אותו לשיחת היום.

מאז תחילת המשבר ועד היום דברים רבים השתנו וניכר כי עולם המסעדנות משתנה לבלי הכר.

אז מה חדש בתחום ואיך המסעדנים שורדים את המצב?

 

  1. פותחים רק אם משתלם כלכלית

המשבר שהביאה איתה המגפה תפס את כולם בהפתעה. קשה להיערך למצב שבו אסור לפתוח את העסק וקשה לא פחות להכין את העסק לפתיחה מחודשת, בכל פעם שהממשלה מכריזה על יציאה זמנית מהסגר.

לכן, מסעדנים רבים בחרו שלא לפתוח את המסעדה, אלא להשאיר במתכונת של טייק אווי, עד שיהיו בטוחים כי אפשר לחזור לשגרה, משתלם להשקיע בחיפוש עובדים והכנת המקום לקבלת אורחים.

 

  1. מוציאים מנות טייק אווי

מסעדנים רבים הבינו בשלב מוקדם למדי של המשבר, כי הכמיהה של הישראלים לאוכל משובח שמישהו אחר הכין עבורם לא התפוגגה, אלא רק נחסמה חלקית. אלה שהשכילו לפתוח ליין חדש ואיכותי של טייק אווי ומשלוחים, מצאו את עצמם די מהר מיחלים שהמצב הנוכחי לא ייגמר, כי הם נהנים יותר מהעבודה, עובדים פחות קשה ומרוויחים יפה מאוד.

המגמה כל כך השתרשה בחודשי המשבר, עד כי נראה שהיא כאן כדי להשאיר ולכן, מסעדנים שכבר מקימים ליין של מנות טייק אווי משובחות, מתכוונים להמשיך עם הכיוון המוצלח, גם כאשר המסעדה תיפתח מחדש לקבלת קהל.

 

  1. נשארים ערוכים לפתיחה בכל רגע נתון

לא מעט מסעדנים נותרו נאמנים לפלטפורמה המקורית – מתגעגעים גם לאירוח ולא רק לבישול. לכן, המגמה במקרה הזה היא להשאיר את המקום מוכן לפעולה תמיד. מתוך הבנה שהממשלה עשויה להכריז שוב על סגר בכל רגע נתון ולכן, כל רגע שאפשר לנצל לטובת קבלת קהל הוא רגע ששווה לנצל.

 

  1. מפתחים מנות איכותיות בטירוף ולא יקרות

אחד הדברים שהפכו ברורים למסעדנים מכל קצוות הקשת הקולינרית לאורך המשבר המתמשך, הוא כי השינויים שחלו בענף ישארו איתנו עוד זמן רב. הלקוחות כבר לא יכולים לבזבז כסף כמו בעבר, אבל רעבים מאוד לבילויים, לסצנת המסעדות, לאכילה בחוץ והנאה מהחיים. לכן, גם מסעדות גורמה משקיעות בימים אלה בפיתוח תפריטים שיאפשרו לאנשים להגיע פעמיים בשבוע, ליהנות מאוכל מצויין ולא יקר.

 

לסיכום

משבר הקורונה הביא לסגירה של לא מעט מסעדות בישראל, אבל אלה שהצליחו להשאיר במשחק מבינים, שגם הם צריכים להמשיך להשתנות ולהישאר גמישים כדי להמשיך לעשות אוכל מצויין, לשרת לקוחות ולהישאר בעסקים. רוצים גם אתם ללמוד איך לנהל את העסק שלכם בצורה מיטבית ולהתמודד עם משברים? לחצו על הקישור: https://www.mvp-business.co.il

 

דף נתונים

תוכן עניינים
מאמרים נוספים
מאזניים
הוצאת צו ירושה

עם מותו של אדם מסוים, יש להכריע בגורל רכושם. ירושה היא הנוהג האוניברסאלי של העברת רכוש, כמו גם זכויות, חובות, חובות ואפילו תארים. אולם דיני

המשך קריאה >>
מצאתם את מה שחיפשתם ? שתפו בקליק
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
מאמרים נוספים
משקל
עריכת דין
פיצויים עקב נזקי גוף – מי צריך לשלם אותם?

נזקי גוף אשר נגרמים בעקבות תאונת דרכים מעניקים למעורבים בתאונה זכאות לפיצוי כספי בהתאם לגובה הנזק. באחריות מי לשלם את הפיצוי כאשר מדובר בנהג הפוגע ובשאר המעורבים שנפצעו?   כחלק

מיסים
האם אפשר לשלם מיסים בכרטיס נטען

כל אדם צריך להבין מה נטל המס המוטל עליו וזאת בכדי לדעת כמה הוא משלם למדינה על ההכנסות שלו. אנו חייבים לציין כי באופן יחסי בישראל הטל המס הוא גבוה

דולרים
הלוואות
איך תשיגו הלוואה לכל מטרה?

אין ספק כי הדבר החשוב ביותר בחיים זה כמה כסף יש לנו. ככל שיש לנו יותר כסף כל איכות החיים שלנו יותר גבוהה וכך הבריאות שלנו תהיה יותר טובה. העניין

חוזה וצרור מפתחות
נדל"ן
איך למצוא דירות להשכרה ביד אליהו?

יש הרבה דברים חשובים בחיים כמו מי בן או בת הזוג שלנו, כמה ילדים יש לנו, באיזה אוטו אנו נוסעים ובאיזה עבודה אנו עובדים. אך יש דבר אחד חשוב ביותר

משכנתא ראשית
משכנתאות
משכנתא צמודת מט"ח למי זה מתאים

בעוד שחלק מאיתנו יחתמו על תמהיל משכנתאות מסוג מסוים, חלקנו האחר יתאים את תמהיל המשכנתאות שלו בהתאם לצרכים שונים. בימינו ישנם לא מעט מסלולי משכנתאות, ביניהם יהיה צורך לבחור את

מכשיר בישול
טיפים פיננסים
גריל גז לבית – השקעה או בזבוז?

גריל הגז הוא השקעה מצוינת עבור מי שאוהב לעשות על האש. כמובן שאנשים שאינם נוהגים לעשות על האש יכולים לוותר על הגריל, להסתפק בתנור או בבישול על הגז, ומדי פעם