המדריך השלם למשלם המיסים

איך מתמודדים בעלי המסעדות בזמן קורונה?

ענף המסעדות, כידוע, היה הענף הראשון שהודיע על פגיעה חמורה בעקבות משבר הקורונה.

גם הקשר הישיר והבלתי אמצעי בענף עם הלקוחות, החיבור הרגשי של לקוחות לתחום האוכל והכמיהה של הישראלים לצאת לבלות, הציפה את הנושא והפכה אותו לשיחת היום.

מאז תחילת המשבר ועד היום דברים רבים השתנו וניכר כי עולם המסעדנות משתנה לבלי הכר.

אז מה חדש בתחום ואיך המסעדנים שורדים את המצב?

 

  1. פותחים רק אם משתלם כלכלית

המשבר שהביאה איתה המגפה תפס את כולם בהפתעה. קשה להיערך למצב שבו אסור לפתוח את העסק וקשה לא פחות להכין את העסק לפתיחה מחודשת, בכל פעם שהממשלה מכריזה על יציאה זמנית מהסגר.

לכן, מסעדנים רבים בחרו שלא לפתוח את המסעדה, אלא להשאיר במתכונת של טייק אווי, עד שיהיו בטוחים כי אפשר לחזור לשגרה, משתלם להשקיע בחיפוש עובדים והכנת המקום לקבלת אורחים.

 

  1. מוציאים מנות טייק אווי

מסעדנים רבים הבינו בשלב מוקדם למדי של המשבר, כי הכמיהה של הישראלים לאוכל משובח שמישהו אחר הכין עבורם לא התפוגגה, אלא רק נחסמה חלקית. אלה שהשכילו לפתוח ליין חדש ואיכותי של טייק אווי ומשלוחים, מצאו את עצמם די מהר מיחלים שהמצב הנוכחי לא ייגמר, כי הם נהנים יותר מהעבודה, עובדים פחות קשה ומרוויחים יפה מאוד.

המגמה כל כך השתרשה בחודשי המשבר, עד כי נראה שהיא כאן כדי להשאיר ולכן, מסעדנים שכבר מקימים ליין של מנות טייק אווי משובחות, מתכוונים להמשיך עם הכיוון המוצלח, גם כאשר המסעדה תיפתח מחדש לקבלת קהל.

 

  1. נשארים ערוכים לפתיחה בכל רגע נתון

לא מעט מסעדנים נותרו נאמנים לפלטפורמה המקורית – מתגעגעים גם לאירוח ולא רק לבישול. לכן, המגמה במקרה הזה היא להשאיר את המקום מוכן לפעולה תמיד. מתוך הבנה שהממשלה עשויה להכריז שוב על סגר בכל רגע נתון ולכן, כל רגע שאפשר לנצל לטובת קבלת קהל הוא רגע ששווה לנצל.

 

  1. מפתחים מנות איכותיות בטירוף ולא יקרות

אחד הדברים שהפכו ברורים למסעדנים מכל קצוות הקשת הקולינרית לאורך המשבר המתמשך, הוא כי השינויים שחלו בענף ישארו איתנו עוד זמן רב. הלקוחות כבר לא יכולים לבזבז כסף כמו בעבר, אבל רעבים מאוד לבילויים, לסצנת המסעדות, לאכילה בחוץ והנאה מהחיים. לכן, גם מסעדות גורמה משקיעות בימים אלה בפיתוח תפריטים שיאפשרו לאנשים להגיע פעמיים בשבוע, ליהנות מאוכל מצויין ולא יקר.

 

לסיכום

משבר הקורונה הביא לסגירה של לא מעט מסעדות בישראל, אבל אלה שהצליחו להשאיר במשחק מבינים, שגם הם צריכים להמשיך להשתנות ולהישאר גמישים כדי להמשיך לעשות אוכל מצויין, לשרת לקוחות ולהישאר בעסקים. רוצים גם אתם ללמוד איך לנהל את העסק שלכם בצורה מיטבית ולהתמודד עם משברים? לחצו על הקישור: https://www.mvp-business.co.il

 

דף נתונים

תוכן עניינים
מאמרים נוספים
מצאתם את מה שחיפשתם ? שתפו בקליק
מאמרים נוספים
השפעת הטכנולוגיה על מקצוע ראיית החשבון
עסקים
השפעת הטכנולוגיה על מקצוע ראיית החשבון: הערכה

מקצוע ראיית החשבון עבר שינויים משמעותיים בשנים האחרונות, כאלה המונעים בעיקר מהתקדמות הטכנולוגיה. החל מאוטומציה של משימות שחוזרות על עצמן ועד לשילוב של מערכות תוכנה מתוחכמות, הטכנולוגיה חוללה מהפכה באופן

נוטריון לפולנית
עריכת דין
האם צריך תרגום נוטריוני למסמכי הגירה לפולין?

כשמדובר בהגירה למדינה אחרת כמו פולין, חשוב לוודא שכל המסמכים שלך מתורגמים במדויק ובהתאם למדינה אליה אתה עובר. עם זאת, נשאלת השאלה האם יש צורך באישור נוטריוני לתרגומים אלו.  במדריך

הטרדה מינית ברשתות חברתיות
כללי
הטרדה מינית ברשתות החברתיות וברשת

הקידמה הטכנולוגית הביאה איתה תופעות חיוביות ומיטיבות כמו נגישות גבוהה למידע וחיבור בין אנשים דרך הרשת. יחד עם זאת, הרשת הפכה לקרקע פורייה לעברייני מין ולמטרידים אשר לא בוחלים באמצעים

דוח אשראי
זכויות וחובות
מה זה חיווי אשראי

דוח אשראי הוא מסמך חיוני המספק סיכום מפורט של היסטוריית האשראי של אדם. הוא מכיל מידע כגון היסטוריית תשלומים, ניצול אשראי ושאלות אשראי. דוחות אשראי חיוניים בקביעת כושר האשראי של

קופה רושמת לעסק
עסקים
היתרונות והחשיבות של קופה רושמת ממוחשבת בעסק

בעולם העסקים המהיר של היום, הטכנולוגיה ממלאת תפקיד מכריע בהצלחתו של כל עסק. אחת ההתקדמות הטכנולוגית החשובה לעסקים היא הקופה הממוחשבת. קופה רושמת ממוחשבת היא מכשיר המאפשר לעסקים לעבד עסקאות

תאונה בחו"ל
כללי
האם ניתן לתבוע על תאונה בחו"ל?

תאונות מסוגים שונים יכולות להתרחש בארץ או מחוץ לארץ. בתאונות אלה נפצעים אנשים שונים והם זקוקים לפיצויים בכדי להתמודד עם הפציעה שנגרמה להם. בכתבה לפניכם נשווה בין מקרים של תביעה