ביטוח אובדן כושר עבודה מבטיח קבלת כספים במידה ואתם לא תהיו כשירים לעבודה בעתיד. אובדן כושר עבודה יכול להתרחש עקב מגוון סיבות לרבות פציעה בתאונה, מחלה קשה ועוד. הפגיעה כולה להיות זמנית או קבועה והסכום שיועבר יהיה בהתאם לכך ובהתאם לתנאי הפוליסה. הכיסוי הביטוחי למעשה מבטיח תשלום פיצוי חודשי במקום משכורת. על החשיבות של ביטוח זה במאמר שלפניכם.
פרמטרים לחישוב
החשיבות של ביטוח אובדן כושר עבודה הוא בכך שהוא מבטיח לאדם מקור הכנסה בזמן שהוא אינו יכול לעבוד. התשלום הזה אמור לאפשר שמירה על רמת חיים דומה לזו של טרם הפגיעה. בביטוח בסיסי ניתן פיצוי חודשי למבוטח עד לתקרה של 75% משכרו הממוצע בתקופה שקדמה לאירוע הביטוחי. להרחבה על תפקידו של עורך דין לאובדן כושר עבודה ראו כאן.
הרחבות שונות
ניתן גם לרכוש הרחבות לפוליסת אובדן כושר עבודה בתוספת תשלום. ניתן לבצע הרחבה הכוללת תשלום פיצוי חודשי, מיד בתום תקופת ההמתנה עבור החודשיים הראשונים של תקופת ההמתנה. ניתן גם לרכוש תוספת בגין הרחבה עיסוקית. הרחבה זו נוגעת לכך שיינתן פיצוי גם במקרה והאובדן כושר תהיה לעיסוקו הספציפי של המבוטח ערב מקרה הביטוח.
צווארון לבן
הדבר חשוב למי שעובד במקצועות צווארון לבן כאשר ההרחבה לעיסוק ספציפי תינתן כל עוד המבוטח באובדן כושר עבודה מוחלט לעיסוק הספציפי שבו עסק ערב האירוע ועד לתום תקופת הביטוח. ניתן לרכוש גם הרחבה עיסוקית היא לכיסוי חלקי לעיסוק מוגדר עבור תקפידי צווארון כחול. הדבר מיועד למי שעוסק במקצוע מסוים בחמש שנים לפחות לפני קרות מקרה הביטוח.
תקופת התשלום תהיה עבור המבוטח למשך שנתיים לכל היותר, לפי הגדרה זו כאשר לאחר מכן המבחן יהיה בהתאם ליכולתו לעבוד בכל עיסוק סביר אחר.
להימנע מכפל ביטוח
חשוב לדעת שכל חברת ביטוח מציעה פוליסת ביטוח אובדן כושר עבודה בתנאים משלה. יחד עם זאת, במרבית הפרמטרים, החברות די דומות כאשר בהרחבות יש שינויים מסוימים בין החברות. חשוב להבין היטב את הפוליסה לרבות את האותיות הקטנות. פוליסות שונות עשויות להקשות על המבוטח לקבל את התשלומים המגיעים לו כאשר הוא אינו בקיא במושגי הביטוח השונים.
חשוב לברר מראש את המידע אודות הפוליסות השונות ולוודא את הנושא של כפל ביטוחי ואם יש ביטוח אובדן כושר עבודה דרך מקום או גוף אחר על מנת שהתשלומים לא יקוזזו, אחרת רכישת הפוליסה תהיה בזבוז של כסף.
תביעת אובדן כושר עבודה
בכל מקרה של אובדן כושר עבודה מומלץ להגיע לייעוץ עם עו"ד המתמחה בתחום על מנת לשפר את הסיכויים לקבל פיצוי מרבי. הליווי חשוב, הן בהגשת התביעה לחברת הביטוח והן במקרה וחברת הביטוח אינה מקבלת את התביעה. ניתן לערער על החלטת החברת במסגרת הגשת תביעה כנגדה לבית המשפט.