המדריך השלם למשלם המיסים

איך מתמודדים בעלי המסעדות בזמן קורונה?

ענף המסעדות, כידוע, היה הענף הראשון שהודיע על פגיעה חמורה בעקבות משבר הקורונה.

גם הקשר הישיר והבלתי אמצעי בענף עם הלקוחות, החיבור הרגשי של לקוחות לתחום האוכל והכמיהה של הישראלים לצאת לבלות, הציפה את הנושא והפכה אותו לשיחת היום.

מאז תחילת המשבר ועד היום דברים רבים השתנו וניכר כי עולם המסעדנות משתנה לבלי הכר.

אז מה חדש בתחום ואיך המסעדנים שורדים את המצב?

 

  1. פותחים רק אם משתלם כלכלית

המשבר שהביאה איתה המגפה תפס את כולם בהפתעה. קשה להיערך למצב שבו אסור לפתוח את העסק וקשה לא פחות להכין את העסק לפתיחה מחודשת, בכל פעם שהממשלה מכריזה על יציאה זמנית מהסגר.

לכן, מסעדנים רבים בחרו שלא לפתוח את המסעדה, אלא להשאיר במתכונת של טייק אווי, עד שיהיו בטוחים כי אפשר לחזור לשגרה, משתלם להשקיע בחיפוש עובדים והכנת המקום לקבלת אורחים.

 

  1. מוציאים מנות טייק אווי

מסעדנים רבים הבינו בשלב מוקדם למדי של המשבר, כי הכמיהה של הישראלים לאוכל משובח שמישהו אחר הכין עבורם לא התפוגגה, אלא רק נחסמה חלקית. אלה שהשכילו לפתוח ליין חדש ואיכותי של טייק אווי ומשלוחים, מצאו את עצמם די מהר מיחלים שהמצב הנוכחי לא ייגמר, כי הם נהנים יותר מהעבודה, עובדים פחות קשה ומרוויחים יפה מאוד.

המגמה כל כך השתרשה בחודשי המשבר, עד כי נראה שהיא כאן כדי להשאיר ולכן, מסעדנים שכבר מקימים ליין של מנות טייק אווי משובחות, מתכוונים להמשיך עם הכיוון המוצלח, גם כאשר המסעדה תיפתח מחדש לקבלת קהל.

 

  1. נשארים ערוכים לפתיחה בכל רגע נתון

לא מעט מסעדנים נותרו נאמנים לפלטפורמה המקורית – מתגעגעים גם לאירוח ולא רק לבישול. לכן, המגמה במקרה הזה היא להשאיר את המקום מוכן לפעולה תמיד. מתוך הבנה שהממשלה עשויה להכריז שוב על סגר בכל רגע נתון ולכן, כל רגע שאפשר לנצל לטובת קבלת קהל הוא רגע ששווה לנצל.

 

  1. מפתחים מנות איכותיות בטירוף ולא יקרות

אחד הדברים שהפכו ברורים למסעדנים מכל קצוות הקשת הקולינרית לאורך המשבר המתמשך, הוא כי השינויים שחלו בענף ישארו איתנו עוד זמן רב. הלקוחות כבר לא יכולים לבזבז כסף כמו בעבר, אבל רעבים מאוד לבילויים, לסצנת המסעדות, לאכילה בחוץ והנאה מהחיים. לכן, גם מסעדות גורמה משקיעות בימים אלה בפיתוח תפריטים שיאפשרו לאנשים להגיע פעמיים בשבוע, ליהנות מאוכל מצויין ולא יקר.

 

לסיכום

משבר הקורונה הביא לסגירה של לא מעט מסעדות בישראל, אבל אלה שהצליחו להשאיר במשחק מבינים, שגם הם צריכים להמשיך להשתנות ולהישאר גמישים כדי להמשיך לעשות אוכל מצויין, לשרת לקוחות ולהישאר בעסקים. רוצים גם אתם ללמוד איך לנהל את העסק שלכם בצורה מיטבית ולהתמודד עם משברים? לחצו על הקישור: https://www.mvp-business.co.il

 

דף נתונים

תוכן עניינים
מאמרים נוספים
מה זה בי די איי
מה זה בי די איי?

העולם הפיננסי הוא עולם רחב הכולל בתוכו תחומי תוכן שונים ומגוונים. כולנו נוגעים בצורה כזו או אחרת במושגים מהעולם הפיננסי במהלך חיינו בחברה צרכנית. חשוב

המשך קריאה >>
מצאתם את מה שחיפשתם ? שתפו בקליק
מאמרים נוספים
3 סיבות לכך שתהיו מסורבי משכנתא
משכנתאות
3 סיבות לכך שתהיו מסורבי משכנתא

נתונים שהגיעו לידינו לאחרונה הראו שמספר מסורבי המשכנתא עלה באופן ניכר בחודשים האחרונים. עובדה מצערת זו גרמה לנו לכתוב את המדריך הנוכחי, כדי להעלות את הנושא למודעות ולהפחית את הסיכוי

לייעל את העסק שלך
עסקים
איך לייעל את העסק ב-3 צעדים פשוטים

רוצים לחסוך זמן, כסף ולשפר את תוצאות העסק? בעולם העסקי התחרותי של היום, יעילות היא המפתח להצלחה. ייעול תהליכים, ניהול נכון וחיסכון בזמן יאפשרו לכם להתמקד במה שחשוב באמת –

4 דרכים לעשות השוואה בביטוחי בריאות
ביטוחים
4 דרכים לעשות השוואה בביטוחי בריאות

אם גם אתם מבינים שהגיע הזמן לרכוש ביטוח בריאות פרטי, לפני שאתם עושים את הצעד הזה חשוב לבדוק מה הביטוח שהכי מתאים לכם. כל חברות הביטוח הגדולות בארץ מציעות ביטוח

קבלת רישיון עסק
עסקים
קבלת רישיון עסק ב – 5 צעדים פשוטים

קבלת רישיון עסק, היא צעד מכריע עבור כל בעל עסק. היא מבטיחה, שהעסק עומד בכל הקריטריונים שהוגדרו על ידי הרשויות והגורמים השונים הרלוונטיים לעסק. עם זאת, תהליך קבלת רישיון עסק